Project manager: Damian Lewandowski, tel. 508 524 489, e-mail: d.lewandowski@palac-iwno.pl Oferta komunijna we Dworze w Podstolicach --- Zestawienie menu do wyboru --- Zupa (1 p./os. x 200 ml) – do wyboru 2 rodzaje: * Rosół staropolski z domowym makaronem * Francuska zupa Buillabaise * Minestrone * Krem z zielonych warzyw * Krem z dyni z prażonym boczkiem i mleczkiem kokosowym * Zupa sezonowa (krem szparagowy, chłodnik litewski) Danie główne (3 p./os. x 100-120 g) – do wyboru 4 rodzaje: * Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym * Sakiewki drobiowe ze szpinakiem i szynką parmeńską * Tradycyjne zrazy wołowe * Poliki wołowe duszone w imbirze i warzywach * Terrina z kaczki lub udko z kaczki * De volaille * Cordon Blue ( panierowany filet z kurczaka z szynką i serem Gouda) * Dorsz duszony w warzywach * Filet z łososia z cytryną lub limonką * Schab duszony w sosie śliwkowkym * Karkówka faszerowana podgrzybkiem * Pieczony filet z indyka z sosem żurawinowym * Luzowane pieczone udka z kurczaka z farszem pietruszkowym w otulinie z boczku * Warkocz z kurczaka z farszem węgierskim w cieście francuskim * Tarta z polędwicą wieprzową, marchewką i suszoną śliwką * Tarta z łososiem i brokułami * Tarta z serem feta, pomidorami, oliwkami i bazylią * Papryka faszerowana kuskusem , cukinią, pomidorami zapiekana z serem mozarellą * Ravioli szpinakowe Dodatki skrobiowe ( 1 p./os.) – do wyboru 3 rodzaje: Ziemniaki kalibrowane z masłem i koperkiem, pyzy, frytki, ziemniaki stekowe, kluski śląskie, kopytka, gnocchi, risotto z warzywami, kasza pęczak, kasza gryczana, kluseczki półfrancuskie Surówki ( 1 p./os.) – do wyboru 2 rodzaje: Zestaw sałat z sosem vinaigrette, z białej kapusty z porem, z czerwonej kapusty, buraczki z cebulą, marchew z jabłkiem, z kapusty pekińskiej Warzywa na ciepło (1 p./os.) – do wyboru 3 rodzaje: Marchew junior, brokuły, szparagi, kalafior, brukselka, fasolka szparagowa, modra kapusta, młoda kapusta Deser (1 p./os.) – do wyboru 1 rodzaj: * Mus malinowy z lodami, bitą śmietaną i miętą * Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną * Tiramisu * Lody waniliowe z ciepłą pulpą wiśniową , bezami i miętą * Zapiekanka owocowa z kruszonką i lodami waniliowymi * Deser Pavlova Tort komunijny - (1 p./os. x 120 g) – do wyboru z katalogu cukierni Różany Potok Bufet słodki - (2 p./os.) – do wyboru 3 rodzaje: Biszkopt z galaretką i owocami, babeczki z owocami i bitą śmietaną, babeczki toffi, kostka leśna, kostka nutella, ciasto czekoladowe, sernik z wiśniami, jabłecznik Bufet słodki połączony jest z bufetem kawowym (zaprzacz, 2 rodzaje kaw, 3 rodzaje herbat) Bufet zimnych zakąsek (2,5 p./os. x 50g) – do wyboru 4 rodzaje: * Deska serów pleśniowych z owocami i orzechami * Rożki z ciasta francuskiego z fetą i szpinakiem * Sakiewki z cukinii z ricottą i owocami morza * Paluszki grissini z rucolą i szynką parmeńską * Mini tortilla z kurczakiem i sałatą lolo i radicchio * Szparagi owinięte szynką dojrzewającą * Coq au vin z marynowanymi burakami i cebulą * Terrina z kurczaka z farszem borowikowym lub szpinakiem i serem pleśniowym * Polędwica wieprzowa w tłuczonym pieprzu lub konfiturą z czerwonej cebuli * Schab faszerowany masą chrzanową * Schab pieczony z chutney śliwkowym * Krewetki tygrysie z guacamole na pumperniklu * Peklowana szynka z żurawiną i ćwikłą * Befsztyk tatarski z cebulą, ogórkami i przyprawami * Tatar z łososia z ricottą i kawiorem * Śledzie a’la matias po gdańsku * Wędzony pstrąg z musem chrzanowym * Pasztet z dziczyzny z sosem cumberlant * Vol au vent z musem z tuńczyka lub z łososia z oliwkami i pietruszką * Słone babeczki z musem cielęcym z chutney z czarnej porzeczki * Rostbef wołowy z sosem Dijon Bufet z sałatami (1 p./os.) – do wyboru 1 rodzaj: Sałatka Cesar, sałatka Grecka, sałatka Toskańska, sałatka Waldorff, sałatka Caprese, sałatka ze świeżego szpinaku z karmelizowaną cebulą jabłkiem i kurczakiem, sałatka jarzynowa Sałatki podawane ze świeżymi bagietkami i masłem smakowym Kolacja - (zupa – 1p./os.) – do wyboru 1 rodzaj: barszcz z majerankiem, zupa gulaszowa z nutką chili, krem kurkowy, żurek z białą kiełbasą, cebulowa z grzankami Napoje * Kawa, herbata bez ograniczeń w bufecie * Soki owocowe i woda mineralna – 0,5l./os. W cenie usługi zapewniamy: * Kompleksowe przygotowanie i obsługa spotkania ( kucharska i kelnerska ) wg. ustaleń * Ustawienie stołów wg. preferencji klienta Cennik Powyższe zestawienie menu: 120 zł/os. Oferta dodatkowa (opcjonalna) * Bufet z owocami – świeże owoce krojone (filetowane): 150 g./os - 10 zł/os. * Sushi maki, nigiri: łosoś/ tuńczyk/ dorada/ sos sojowy/ wasabi: 2 p./os. – 9 zł/os. * Tort weselny z cukierni Kandulski/ Sowa/ Różany Potok: 120 g/os. – od 70 zł/kg * Prosię pieczone z sosem borowikowym (podawane z ziemniakami zasmażanymi i ogórkami kwaszonymi): 150 g./os. – 15 zł/os. * Szynka płonąca podawana z zasmażaną kapustą i ziemniakami oraz dipami : 100 g/os. – 10 zł/os. * Bufet słodki : creme brulee, panna cota z musem malinowym, mus czekoladowy z frużeliną wiśniową 2 p./os. x 80 ml/os. – 8 zł/os. * Stół wiejski (zestawienie asortymentu do uzgodnienia): 150 g./os. – 12 zł/os. * Live cooking z owocami morza: zupa bouillabaise, kalmary, przegrzebki, świeże krewetki, mule, ośmiorniczki, labraksy, dorada, guacamole, świeże sałaty, bagietki, oliwy, zioła: 250 g./os. – 30 zł/os. * bsługa barmańska: 900 zł ( zawiera obsługę z meblem barowym bez asortymentu alkoholi) * Napoje gazowane: Cola, Fanta, Sprite: 6 zł/l * Dodatkowe kompozycje kwiatowe: do uzgodnienia * Grill: karkówka bejcowana, burgery wołowe, filet z kurczaka w ziołowej marynacie, szaszłyki z warzyw, zapiekane ziemniaki z twarogiem i szczypiorkiem, sałatka z pomidorów, ogórki małosolne lub kiszone, sosy: tzatziki, czosnkowy, barbecue, bagietki 16 zł/szt. * Białe lub czarne pokrowce na krzesła typu stretch 10 zł/szt. * Stoliki coctailowe z obrusem typu stretch – 50 zł/szt.

Pobierz ofertę w wersji PDF