Project manager: Damian Lewandowski, tel. 508 524 489, e-mail: d.lewandowski@palac-iwno.pl Oferta na usługę cateringu we Dworze w Podstolicach Standardowe zestawienie menu [ 130 zł/os. ] Powitanie Młodej Pary: chleb i sól / wino musujące dla wszystkich gości Entrée - przystawka (1 p./os. x 100g) – do wyboru 1 rodzaj: * Kaczka glazurowana miodem, sosem sojowym z kandyzowanymi warzywami * Polęwdwiczka wieprzowa z konfiturą z czerwonej cebuli * Sałatka Caprese z pomidorami cherry, bazylią i sosem balsamico * Melon z szynką parmeńską na rucoli z sosem balsamico * Carpaccio z łososia w ziołowej tapenadzie z musem cytrynowym * Carpaccio z buraków z tartym parmezanem i sosem cumberlant Przystawki podawane ze świeżymi bagietkami i masłem smakowym Zupa (1 p./os. x 200ml) – do wyboru 2 rodzaje: * Rosół staropolski z domowym makaronem * Francuska zupa Buillabaise * Minestrone * Krem z zielonych warzyw * Krem z dyni z prażonym boczkiem i mleczkiem kokosowym * Zupa sezonowa (krem szparagowy, chłodnik litewski) Danie główne (2,5 porcji na osobę x 100-120 g) – do wyboru 4 rodzaje: * Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym * Sakiewki drobiowe ze szpinakiem i szynką parmeńską * Tradycyjne zrazy wołowe * Poliki wołowe duszone w imbirze i warzywach * Terrina z kaczki lub udko z kaczki * Cordon Blue (panierowany filet z kurczaka z szynką i serem Gouda) * Dorsz duszony w warzywach * Filet z łososia z cytryną lub limonką * Schab duszony w sosie śliwkowkym * Karkówka faszerowana podgrzybkiem * Pieczony filet z indyka z sosem żurawinowym * Luzowane pieczone udka z kurczaka z farszem pietruszkowym w otulinie z boczku * Warkocz z kurczaka z farszem węgierskim w cieście francuskim * Tarta z polędwicą wieprzową, marchewką i suszoną śliwką * Tarta z łososiem i brokułami * Tarta z serem feta, pomidorami, oliwkami i bazylią * Papryka faszerowana kuskusem, cukinią, pomidorami zapiekana z serem mozarellą * Ravioli szpinakowe Dodatki skrobiowe (1 p./ os.) – do wyboru 3 rodzaje: Ziemniaki kalibrowane z masłem i koperkiem, pyzy, frytki, ziemniaki stekowe, kluski śląskie, kopytka, gnocchi, risotto z warzywami, kasza pęczak, kasza gryczana, kluseczki półfrancuskie Surówki (1 p./os.) – do wyboru 2 rodzaje: Zestaw sałat z sosem vinaigrette, z białej kapusty z porem, z czerwonej kapusty, buraczki z cebulą, marchew z jabłkiem, z kapusty pekińskiej , Warzywa na ciepło (1 p./os.) – do wyboru 3 rodzaje: Marchew junior, brokuły, szparagi, kalafior, brukselka, fasolka szparagowa, modra kapusta, młoda kapusta Deser (1 p./os.) – do wyboru 1 rodzaj: * Mus malinowy z lodami, bitą śmietaną i miętą * Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną * Tiramisu * Lody waniliowe z ciepłą pulpą wiśniową, bezami i miętą * Zapiekanka owocowa z kruszonką i lodami waniliowymi * Deser Pavlova Bufet słodki – hol lub salon muzyczny (2 p./os.) – do wyboru 3 rodzaje: Biszkopt z galaretką i owocami, babeczki z owocami i bitą śmietaną, babeczki toffi, kostka leśna, kostka nutella, ciasto czekoladowe, sernik z wiśniami, jabłecznik, Bufet słodki połączony jest z bufetem kawowym (zaprzacz, 2 rodzaje kaw, 3 rodzaje herbat) Bufet zimnych zakąsek – sala jadalniana (4 porcje na osobę x 50 g) – do wyboru 5 rodzajów: * Deska serów pleśniowych z owocami i orzechami * Rożki z ciasta francuskiego z fetą i szpinakiem * Sakiewki z cukinii z ricottą i owocami morza * Paluszki grissini z rucolą i szynką parmeńską * Mini tortilla z kurczakiem i sałatą lolo i radicchio * Szparagi owinięte szynką dojrzewającą * Coq au vin z marynowanymi burakami i cebulą * Terrina z kurczaka z farszem borowikowym lub szpinakiem i serem pleśniowym * Polędwica wieprzowa w tłuczonym pieprzu lub konfiturą z czerwonej cebuli * Schab faszerowany masą chrzanową * Schab pieczony z chutney śliwkowym * Krewetki tygrysie z guacamole na pumperniklu * Peklowana szynka z żurawiną i ćwikłą * Befsztyk tatarski z cebulą, ogórkami i przyprawami * Tatar z łososia z ricottą i kawiorem * Śledzie a’la matias po gdańsku * Wędzony pstrąg z musem chrzanowym * Pasztet z dziczyzny z sosem cumberlant * Vol au vent z musem z tuńczyka lub z łososia z oliwkami i pietruszką * Słone babeczki z musem cielęcym z chutney z czarnej porzeczki * Rostbef wołowy z sosem Dijon Bufet z sałatami (1 p./os.) – do wyboru 2 rodzaje: Sałatka Cesar, sałatka Grecka, sałatka Toskańska, sałatka Waldorff, sałatka Caprese, sałatka ze świeżego szpinaku z karmelizowaną cebulą jabłkiem i kurczakiem, sałatka jarzynowa Sałatki podawane ze świeżymi bagietkami i masłem smakowym Kolacja I - przed północą / bufet (zupa – 1p./os.) – do wyboru 1 rodzaj: Barszcz z majerankiem, zupa gulaszowa z nutką chili, krem kurkowy, żurek z białą kiełbasą, cebulowa z grzankami Kolacja II (1,5 p./os.) – do wyboru 2 rodzaje: * Boeuf Stroganow z kluseczkami półfrancuskimi * Wołowina po burgundzku z kaszą jęczmienną lub kluskami półfracuskimi * Roladki z szynki w sosie chrzanowym z kapustą zasmażaną * Risotto z grzybami * Żeberka wieprzowe z cebulą i jabłkiem w miodzie Napoje *Kawa, herbata bez ograniczeń *Soki owocowe i woda mineralna - 1 l/os. W cenie usługi zapewniamy: * Kompleksowe przygotowanie i obsługa przyjęcia (kucharska i kelnerska ) wg. ustaleń * Dekoracja stołów (kwiaty żywe cięte na stołach - do 8 bukietów), świece * Materiały drukowane (jeden wzór): wizytówki na stołach, drukowane menu, tablica z umiejscowieniem gości Oferta dodatkowa (opcjonalna) * Bufet z owocami – świeże owoce krojone (filetowane): 150 g na osobę - 10 zł/os. * Sushi maki, nigiri: łosoś/ tuńczyk/ dorada/ sos sojowy/ wasabi: 2 porcje na osobę – 8 zł/os. * Tort weselny z cukierni Kandulski / Sowa: 120 g/os. od 70 zł/kg * Prosię pieczone z sosem borowikowym (podawane z ziemniakami zasmażanymi i ogórkami kwaszonymi):150 g na osobę – 15 zł/os. * Bufet słodki: creme brulee, panna cota z musem malinowym, mus czekoladowy z frużeliną wiśniową 2 p./os. x 80 ml na osobę – 8 zł/os. * Szynka płonąca podawana z zasmażaną kapustą i ziemniakami oraz dipami: 100 g na osobę – 10 zł/os. * Stół wiejski (zestawienie asortymentu do uzgodnienia): 150 g na osobę – 12 zł/os. * Live cooking z owocami morza: zupa bouillabaise, kalmary, przegrzebki, świeże krewetki, mule, ośmiorniczki, labraksy, dorada, guacamole, świeże sałaty, bagietki, oliwy, zioła: 250 g na osobę – 30 zł/os. * Obsługa barmańska: 900 zł (zawiera obsługę z meblem barowym bez asortymentu alkoholi) * Napoje gazowane: Cola, Fanta, Sprite: 6 zł/litr * Candy bar: zestawienie do uzgodnienia- od 7 zł/os. * Dodatkowe kompozycje kwiatowe: do uzgodnienia * Grill: karkówka bejcowana, burgery wołowe, filet z kurczaka w ziołowej marynacie, szaszłyki z warzyw, zapiekane ziemniaki z twarogiem i szczypiorkiem, sałatka z pomidorów, ogórki małosolne lub kiszone, sosy: tzatziki, czosnkowy, barbecue, bagietki 16 zł/szt. * Białe pokrowce na krzesła typu stretch 10 zł/szt. ©Wszelkie prawa zastrzeżone

Pobierz ofertę w wersji PDF