Project manager: Damian Lewandowski, tel. 508 524 489, e-mail: d.lewandowski@palac-iwno.pl Spotkania rodzinne – Pałac Iwno --- Zestawienie menu do wyboru --- 1.Entrée - przystawka (1p./os. x 100 g) – do wyboru 1 rodzaj: * Kaczka glazurowana miodem, sosem sojowym z kandyzowanymi warzywami * Polęwdwiczka wieprzowa z konfiturą z czerwonej cebuli * Sałatka Caprese z pomidorami cherry, bazylią i sosem balsamico * Melon z szynką parmeńską na rucoli z sosem balsamico * Carpaccio z łososia w ziołowej tapenadzie z musem cytrynowym * Carpaccio z buraków z tartym parmezanem i sosem cumberlant Przystawki podawane ze świeżymi bagietkami i masłem smakowym 2. Zupa (1p./os. x 200 ml) – do wyboru 1 rodzaj: * Rosół staropolski z domowym makaronem * Francuska zupa Buillabaise * Minestrone * Krem z zielonych warzyw * Krem z dyni z prażonym boczkiem i mleczkiem kokosowym * Zupa sezonowa (krem szparagowy, chłodnik litewski) 3. Danie główne (2 p./os. x 100-120 g) – do wyboru 4 rodzaje: * Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym * Sakiewki drobiowe ze szpinakiem i szynką parmeńską * Tradycyjne zrazy wołowe * Poliki wołowe duszone w imbirze i warzywach * Terrina z kaczki lub udko z kaczki * De volaille * Cordon Blue (panierowany filet z kurczaka z szynką i serem Gouda) * Dorsz duszony w warzywach * Filet z łososia z cytryną lub limonką * Schab duszony w sosie śliwkowkym * Karkówka faszerowana podgrzybkiem * Pieczony filet z indyka z sosem żurawinowym * Luzowane pieczone udka z kurczaka z farszem pietruszkowym w otulinie z boczku * Warkocz z kurczaka z farszem węgierskim w cieście francuskim * Tarta z polędwicą wieprzową, marchewką i suszoną śliwką * Tarta z łososiem i brokułami * Tarta z serem feta, pomidorami, oliwkami i bazylią * Papryka faszerowana kuskusem, cukinią, pomidorami zapiekana z serem mozarellą * Ravioli szpinakowe Dodatki skrobiowe (1 p./os.) – do wyboru 2 rodzaje: Ziemniaki kalibrowane z masłem i koperkiem, pyzy, frytki, ziemniaki stekowe, kluski śląskie, kopytka, gnocchi, risotto z warzywami, kasza pęczak, kasza gryczana, kluseczki półfrancuskie Surówki (1 p./os.) – do wyboru 2 rodzaje: Zestaw sałat z sosem vinaigrette, z białej kapusty z porem, z czerwonej kapusty, buraczki z cebulą, marchew z jabłkiem, z kapusty pekińskiej Warzywa na ciepło (1 p./os.) – do wyboru 2 rodzaje: Marchew junior, brokuły, szparagi, kalafior, brukselka, fasolka szparagowa, modra kapusta, młoda kapusta 4. Deser (1 p./os.) – do wyboru 1 rodzaj: * Mus malinowy z lodami, bitą śmietaną i miętą * Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną * Tiramisu * Lody waniliowe z ciepłą pulpą wiśniową, bezami i miętą * Zapiekanka owocowa z kruszonką i lodami waniliowymi * Deser Pavlova 5. Bufet słodki (2 p./os.) – do wyboru 3 rodzaje: Biszkopt z galaretką i owocami, babeczki z owocami i bitą śmietaną, babeczki toffi, kostka leśna, kostka nutella, ciasto czekoladowe, sernik z wiśniami, jabłecznik Bufet słodki połączony jest z bufetem kawowym (zaprzacz, 2 rodzaje kaw, 3 rodzaje herbat) 6. Bufet zimnych zakąsek (2,5 p./os. x 50 g) – do wyboru 4 rodzaje: * Deska serów pleśniowych z owocami i orzechami * Rożki z ciasta francuskiego z fetą i szpinakiem * Sakiewki z cukinii z ricottą i owocami morza * Paluszki grissini z rucolą i szynką parmeńską * Mini tortilla z kurczakiem i sałatą lolo i radicchio * Szparagi owinięte szynką dojrzewającą * Coq au vin z marynowanymi burakami i cebulą * Terrina z kurczaka z farszem borowikowym lub szpinakiem i serem pleśniowym * Polędwica wieprzowa w tłuczonym pieprzu lub konfiturą z czerwonej cebuli * Schab faszerowany masą chrzanową * Schab pieczony z chutney śliwkowym * Krewetki tygrysie z guacamole na pumperniklu * Peklowana szynka z żurawiną i ćwikłą * Befsztyk tatarski z cebulą, ogórkami i przyprawami * Tatar z łososia z ricottą i kawiorem * Śledzie a’la matias po gdańsku * Wędzony pstrąg z musem chrzanowym * Pasztet z dziczyzny z sosem cumberlant * Vol au vent z musem z tuńczyka lub z łososia z oliwkami i pietruszką * Słone babeczki z musem cielęcym z chutney z czarnej porzeczki * Rostbef wołowy z sosem Dijon 7. Bufet z sałatami (1 p./os.) – do wyboru 2 rodzaje: Sałatka Cesar, sałatka Grecka, sałatka Toskańska, sałatka Waldorff, sałatka Caprese, sałatka ze świeżego szpinaku z karmelizowaną cebulą jabłkiem i kurczakiem, sałatka jarzynowa Sałatki podawane ze świeżymi bagietkami i masłem smakowym 8. Kolacja - (zupa – 1p./os. + 1,5p./os.) – do wyboru 1 zupa i 2 dnia ciepłe: Zupy: barszcz z majerankiem, zupa gulaszowa z nutką chili, krem kurkowy, żurek z białą kiełbasą, cebulowa z grzankami * Boeuf Stroganow z kluseczkami półfrancuskimi * Wołowina po burgundzku z kaszą jęczmienną lub kluskami półfrancuskimi * Roladki z szynki w sosie chrzanowym z kapustą zasmażaną * Golonka gotowana lub pieczona z kapustą kwaszoną * Risotto z grzybami * Żeberka wieprzowe z cebulą i jabłkiem w miodzie Napoje * Kawa, herbata bez ograniczeń w bufecie * Soki owocowe i woda mineralna – 0,5 l/os. W cenie usługi zapewniamy: * Kompleksowe przygotowanie i obsługa spotkania (kucharska i kelnerska) wg. ustaleń * Ustawienie stołów wg. preferencji klienta Cennik Powyższe zestawienie menu wg pozycji 1-4: 80 zł/os. Pozycja nr 5: 8 zł/os. Pozycja nr 6: 15 zł/os. Pozycja nr 7: 6 zł /os. Pozycja nr 8: 18 zł/os. --- Oferta dodatkowa (opcjonalna) --- * Bufet z owocami – świeże owoce krojone (filetowane): 150 g/os. - 10 zł/os. * Sushi maki, nigiri :łosoś/ tuńczyk/ dorada/ sos sojowy/ wasabi: 2 p./os. – 9 zł/os. * Tort weselny z cukierni Kandulski / Sowa/ Różany Potok: 120 g/os. – od 70 zł/kg * Prosię pieczone z sosem borowikowym (podawane z ziemniakami zasmażanymi i ogórkami kwaszonymi): 150 g/os. – 15 zł/os. * Szynka płonąca podawana z zasmażaną kapustą i ziemniakami oraz dipami : 100 g/os. – 10 zł/os. * Bufet słodki: creme brulee, panna cota z musem malinowym, mus czekoladowy z frużeliną wiśniową 2 p./os. x 80 ml na osobę – 8 zł/os. * Stół wiejski (zestawienie asortymentu do uzgodnienia): 150 g/os. – 12 zł/os. * Live cooking z owocami morza: zupa bouillabaise, kalmary, przegrzebki, świeże krewetki, mule, ośmiorniczki, labraksy, dorada, guacamole, świeże sałaty, bagietki, oliwy, zioła: 250 g/os. – 30 zł/os. * Obsługa barmańska: 900 zł (zawiera obsługę z meblem barowym bez asortymentu alkoholi) * Napoje gazowane: Cola, Fanta, Sprite: 6 zł/l * Dodatkowe kompozycje kwiatowe: do uzgodnienia * Grill: karkówka bejcowana, burgery wołowe, filet z kurczaka w ziołowej marynacie, szaszłyki z warzyw, zapiekane ziemniaki z twarogiem i szczypiorkiem, sałatka z pomidorów, ogórki małosolne lub kiszone, sosy: tzatziki, czosnkowy, barbecue , bagietki 16 zł/zt.

Pobierz ofertę w wersji PDF